Expo’s

Exposeren = inpakken en uitpakken!

Hier vind je een overzicht van lopende en komende exposities. Klik op de tabs voor meer info.

75 jaar vrijheid

75 jaar Vrijheid, eiken oerhout, 2020

Dat wat er is…

Mijn beelden van hout ontstaan uit ‘dat wat er is’: ik werk procesmatig en volg het hout. Uiteindelijk komt het beeld tevoorschijn. Het thema ‘dat wat er is’ is voor mij leidend in mijn werk: het geeft inhoud aan mijn streven om zuinig te zijn met onze aarde en te leren waarderen van dat wat er al is. Ik verwerk bijvoorbeeld restanten van mijn houten beelden in nieuw werk.

Dat wat bevochten moet worden…

In deze tijden raken we doordrongen van ons rijke vrije leven. Het coronavirus doet ons beseffen dat ons leven in korte tijd totaal anders kan zijn: onvrij, onveilig, bedreigend. Het is nu weliswaar geen oorlog, maar het zijn wel bedreigende en onzekere tijden. We zullen moeite moeten doen om onze vrede en veiligheid te behouden en inhoud te geven.

Vrijheid in beeld…

Het beeld 75 Jaar Vrijheid is gemaakt van hout dat opgegraven is in Zwolle en waarschijnlijk 2000 jaar oud is. Het donkere eikenhout is hard en grillig, maar ook kwetsbaar. Het laat zich niet makkelijk vormen, net als onze bevochten vrijheid. Verschillende gedaantes zijn in het beeld te ontwaren, uitingen van vrede en vrijheid, maar ook van bedreigingen. Tegelijkertijd maakt het beeld een omarmende beweging, alsof het wil beschermen.

Het beeld heeft in de zomerperiode van 2020 tentoongesteld gestaan in de Beeldentuin Witharen.